Leer jezelf MAKKELIJK... Macro's programmeren met VBA

Leer jezelf MAKKELIJK... Macro's programmeren met VBA

Uitvoering
Boek, 352 pagina's
Auteur
ISBN
9789059400894
Gepubliceerd
2005
€ 24,90
niet meer leverbaar

Dit boek is voor mensen die willen kennismaken met Visual Basic for Applications (VBA). U leert hoe u macro’s maakt in Excel, Word en PowerPoint, de populairste programma’s van Microsoft Office. De eenvoudigste manier om een macro te maken is opnemen. Aan de hand van voorbeelden ziet u hoe dat gaat. Daarna kunt u de macro uitvoeren, bijvoorbeeld door te klikken op een zelfgemaakte knop. Vervolgens leert u stap voor stap hoe de Visual Basic-code in elkaar zit, hoe u deze aanpast en hoe u zelf code schrijft. Het boek bevat een groot aantal uitgewerkte projecten voor Excel, Word en PowerPoint, waarmee u direct aan de slag kunt. Tot de behandelde onderwerpen behoren:

 • macro's opnemen
 • wijzingen aanbrengen
 • de logica van Visual Basic
 • automatisch werkende macro's
 • dialoogvensters maken
 • beheer en beveiliging
 • functies voor Excel

De in het boek beschreven voorbeelden werken in de versies 97 tot en met 2003 van Office. Op de ondersteunende website kunt u de voorbeeldbestanden en -code downloaden.

Downloadbare bestanden
Wis filter
 • Wim de Groot

  Wim de Groot

  Wim de Groot (1959) schrijft artikelen over Excel voor het populaire tijdschrift ComputerIdee en boeken bij van Duuren Media. Als freelance auteur heeft hij al vele lezers weten te boeien met dit rekenprogramma. Hij begeleidt in de gezondheidszorg mensen...
  Groot G

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Leer jezelf MAKKELIJK... Macro's programmeren met VBA hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over vba programmeren scripts office basic wim de groot Wim de Groot op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...