Toolkit Procesregie (paperback)

Toolkit Procesregie (paperback)

Hoe je mensen beweegt naar resultaat

Uitvoering
Paperback, kleur, 160 pagina's
ISBN
9789089654670
Gepubliceerd
2019
€ 31,99

Als u sturing geeft aan processen, moet u weten hoe u een proces op een professionele manier start en hoe u tussentijds kunt interveniëren als er problemen dreigen te ontstaan. Maar dat alleen is niet voldoende. U moet ook in staat zijn om snel tot harde resultaten te komen, om partners in de actieve positie te bewegen en om betrokkenen te inspireren, te boeien, in hun energie te houden. Dat vraagt om lef en creativiteit.

Dit boek biedt een praktische toolkit om processen en programma’s snel en effectief te leiden. Het laat zien hoe u bijeenkomsten ‘anders dan anders’ kunt organiseren, van climate setting tot evaluatie. Aan bod komen verschillende prikkelende technieken die helpen om informatie uit te wisselen en tot maximaal gedragen besluiten te komen, ook als het om grote groepen gaat. Daarmee vormt deze toolkit een belangrijke aanvulling op de succesvolle boeken Procesregie en Procesinterventies!

Dees van Oosterhout is directeur van Van Oosterhout Adviesgroep. Ze werkt als extern procesregisseur, geeft trainingen procesregie, begeleidt verandertrajecten en werkt samen met de Thiagi-group uit de VS op het gebied van innovatieve werkvormen. Ze is auteur van de boeken Procesregie en Procesinterventies en schreef de teksten voor deze toolkit.

Thea Draijer is interim (proces)manager en werkt met visualisaties, Insights Discovery® en interactieve werkvormen. Voor dit boek ontwierp zij de infographics, ter ondersteuning van de theorie, maar vooral ook om de toegankelijkheid van de technieken te vergroten.

Wis filter
  • Dees van Oosterhout

    Dees van Oosterhout

    Dees van Oosterhout is directeur van Van Oosterhout Adviesgroep. Ze werkt als zelfstandig adviseur binnen de overheid non-profitorganisaties en het bedrijfsleven. Het is haar passie om haar opdrachtgevers zodanig te ondersteunen dat zij vanuit hun eigen...
    Oosterhout O

Toolkit Procesregie (paperback)

Voorwoord
Inleiding
1
Procesregie: de essentie
2
Hoe stuurt u bij in lastige situaties?
3
Het fundament voor elke bijeenkomst
4
Kennismaking en climate setting
5
Informatie uitwisselen en belangen achterhalen
6
Een effectievere samenwerking
7
Heldere en gedragen besluiten nemen
8
Leren door te evalueren
9
Vanuit het hart naar resultaat
Persoonlijk bericht aan de lezer
Literatuur

Meer weten over Coaching & training? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Toolkit Procesregie (paperback) over Coaching & training en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...