Professionele loopbaancoaching (derde herziene editie)

Professionele loopbaancoaching (derde herziene editie)

Praktijkboek voor het begeleiden van loopbaanvragen

Uitvoering
Hardcover, zwart-wit , 336 pagina's
ISBN
9789089655035
Gepubliceerd
2020
€ 36,99

Loopbaancoaching is een vrij jonge professie, die door verschillende maatschappelijke en economische ontwikkelingen volop in beweging is. In deze tijd van talloze studiekeuzemogelijkheden voor jongeren, het wegvallen van lifetime-employment, krapte op de arbeidsmarkt, burn-out onder dertigers en het vitaal houden van vijftigers en zestigers, schreeuwt het vak om professionalisering.

Professionele loopbaancoaching is een boek voor professionals die zich bezighouden met loopbaanvraagstukken. Deze herziene uitgave biedt niet alleen een geactualiseerd overzicht van de belangrijkste denkwijzen, methoden en technieken, maar ook veel praktische tips. Aan bod komen onderwerpen als keuzebegeleiding, competentiecoaching, levenscoaching, loopbaancounseling en coaching bij stress of burn-out. Daarmee biedt het boek een breed overzicht van mogelijke loopbaanvragen en is het een onmisbare gereedschapskist voor iedere loopbaancoach die zich wil professionaliseren en verdiepen!

 • Professionele loopbaancoaching is een everseller waarvan inmiddels al meer dan 12.500 exemplaren zijn verkocht.
 • Aan deze editie is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over studie- en beroepskeuzebegeleiding voor jongeren die verdwalen in het oerwoud van mogelijkheden en daardoor vaak keuzestress ervaren.
 • Vanwege de praktische toepasbaarheid wordt het in veel verschillende opleidingen op het gebied van loopbaancoaching gebruikt.
Wis filter
 • Rozemarijn Dols

  Rozemarijn Dols

  Rozemarijn Dols heeft als organisatiepsycholoog haar eigen bedrijf Dols-Consult werkt als als leiderschapstrainer bij De Nieuwe Verdieping en bij Double Healix. Zij houdt zich bezig met coaching teamcoaching en verzorgt beeldtrainingen voor leidinggevenden...
  Dols D
 • Moniek Hiemink

  Moniek Hiemink

  Moniek Hiemink heeft als psycholoog adviseur en coach jarenlange ervaring op het vlak van assessment loopbaan en ontwikkeling. Zij heeft een eigen praktijk als studiekeuze- en loopbaancoach waarin zij naast werk(zoek)enden specifiek jongeren begeleidt...
  Hiemink H

Professionele loopbaancoaching (derde herziene editie)

Voorwoord
1
Loopbaancoaching: een overzicht
2
Hulpmodellen bij loopbaancoaching: een theoretische verkenning
3
Het loopbaanadviestraject: de intake
4
Psychische problematiek
5
Was will der Mensch? Keuzebegeleiding
6
De ruwe diamant: competentiecoaching
7
Is that all there is? Levenscoaching
8
Wat houdt je tegen? Loopbaancounseling
9
Coaching bij burn-out en overspannenheid
10
Loopbaancoaching van jongeren
11
De toolkit van de loopbaancoach
Bijlagen
Literatuur
Index

Meer weten over Coaching & training? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Professionele loopbaancoaching (derde herziene editie) over Coaching & training en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...