De projectsaboteur

De projectsaboteur

Het geheime handboek voor de projectsaboteur

Uitvoering
Boek , 160 pagina's
ISBN
9789089656889
Gepubliceerd
2023
€ 27,99

Natuurlijk kennen we de boeken over projectmanagement. De goedbedoelende projectmanager wordt uitstekend bediend. Maar als je het project niet steunt en wilt stoppen, had je tot nu toe geen how to boek.

Tot nu toe, want je hebt het met De projectsaboteur in handen: een handboek over hoe je een project op een slimme manier kunt saboteren. Soms komt je dat namelijk veel beter uit. Je zult maar in een project zitten dat je je baan kan gaan kosten, wat doe je dan? Openlijk bezwaar maken? Dat versnelt het ontslagproces alleen maar. Subversieve slimmigheid is hier het antwoord. Hoe kun je als projectmanager, als opdrachtgever, als gebruiker of als specialist op het goede moment een stok tussen de spaken steken?

Er wordt volop gesaboteerd: de echte wereld zit vol met mensen die ergens een voordeel willen halen. Zolang de inspanning maar opweegt tegen het te behalen voordeel. Dat geldt voor al het menselijk gedrag; in organisaties, in reguliere bedrijfsvoering, in verandertrajecten, in IT en buiten IT. Of dacht je dat De Meeste Mensen Deugen?

Nu kun je je aan je sabotage-drang overgeven, want met dit handboek erbij gaat saboteren veel beter. Maar er is nog een andere optie: leer ervan! Leer dat er saboteurs zijn, dat het er veel zijn en dat je ze overal kunt tegenkomen. En vooral dat je er wat aan kunt doen. Maar dat moet dan wel op juiste manier gebeuren: je moet precies weten op welke knoppen je moet drukken. Daarvoor moet je de saboteurs en hun motieven goed kennen.

En dat is nodig ook: uit onderzoek blijkt dat zo’n 65% van de IT-projecten geheel of gedeeltelijk faalt. In Nederland praten we dan in de IT alleen al over zo’n zes miljard euro per jaar! Als we daar de bouw, infra en andere sectoren aan toevoegen, is dat bedrag nog vele malen hoger. Door op een verantwoorde manier met de belangen van de projectsaboteurs om te gaan kun je deze schade flink beperken. Kotteman en Gietema geven je in dit boek daartoe drie instrumenten: de Sabotage Self Assesment, de Complot Feitenanalyse en de Manipulatie Feitenanalyse.

Lees dit boek en word een sabotage-expert!

Wis filter
 • Dion Kotteman

  Dion Kotteman

  Dion Kotteman is een ervaren strateeg en IT-specialist in het publieke domein. Hij is partner bij Grey Matter Matters een adviesbureau voor de overheid. Hij geeft op C-level advies aan bedrijven en overheden en draagt vanuit diverse strategische rollen...
  Kotteman K
 • Jeroen Gietema

  Jeroen Gietema

  Jeroen Gietema heeft ruim 35 jaar ervaring met het uitvoeren begeleiden en besturen van IT en veranderprojecten. Hij begon zijn carrière bij Volmac. Na het samengaan van Cap en Volmac werkte hij als divisiekwaliteitsmanager en heeft hij de functie van...
  Gietema G

De projectsaboteur

Voorwoord
Introductie
1
De projectsaboteur
2
Crime 1 : De methode om projecten te saboteren
3
Saboteer de bureaucratische machine van het project
4
De saboterende opdrachtgever
5
De saboterende projectmanager
6
De saboterende gebruiker
7
De saboterende specialist
8
Het saboterende lid van de or
9
De criminele samenzwering
10
De agile manier van sabotage
11
Crimineel slotakkoord
12
De actualiteit van sabotage
13
De aanpak van projectsabotage
14
Epiloog
Bronvermeldingen
De auteurs

Meer weten over Teams & teamwork? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als De projectsaboteur over Teams & teamwork en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...