Survivalgids voor burn-out

Survivalgids voor burn-out

In zes stappen naar duurzaam herstel

Uitvoering
Paperback, steunkleur , 208 pagina's
ISBN
9789089657107
Gepubliceerd
2023
€ 24,99

Een op de zeven mensen krijgt te maken met burn-out klachten. Dat zijn heel veel mensen met persoonlijk leed en verdriet. Het is niet alleen de persoon zelf die eronder lijdt, maar ook zijn of haar omgeving. Hun gezin, vriendenkring en de organisatie waar ze werken.

En bijna niemand praat er openlijk over. Bijna niemand zegt: 'Het wordt me even te veel, ik kan het niet meer aan'. Als we het taboe op mentaal welzijn doorbreken, wordt het makkelijker op tijd in te grijpen, en te voorkomen dat mensen flink de weg kwijtraken. In dit boek doorbreken zeven ervaringsdeskundigen dit taboe door hun verhalen openhartig te delen. Deze verhalen bieden herkenning en geven het vertrouwen dat het over gaat.

Nicolette beschrijft het aan de slag gaan met je burn-out als een expeditie, een rite de passage, die uit zes stappen bestaat. Met dit praktische en diepgaande zelfhulpboek krijg je weer grip op je leven. Het boek houdt expliciet rekening met de fasen van de burn-out: in het begin kun je natuurlijk veel minder aan dan later in het proces.

Het 'Burn-out bij de lurven'-model vormt de kern van het herstel en maakt patronen zichtbaar, waardoor je ze kunt veranderen. Zo ontstaat ruimte voor duurzaam herstel. Het gratis te downloaden logboek stimuleert om direct aan de slag te gaan.

Dit boek biedt hoop.

Wis filter
  • Nicolette Verheem

    Nicolette Verheem

    Nicolette Verheem is trainer coach spreker en co-founder van Burnout-Experts. Ze verzorgt workshops en lezingen gericht op preventie van burn-out en coach-trajecten. Ze is opgeleid als fysiotherapeute en geschoold in EMDR en NLPMaster vanuit de overtuiging...
    Verheem V

Survivalgids voor burn-out

Inleiding
1
Wat is burn-out?
Interview local Brigitte
2
Oorzaken van burn-out
Interview local Sjoerd
Expeditie of rite de passage
Jouw persoonlijke herstelgids
Stap 1
Stop
Interview local Christi
Stap 2
Reconnect. Met jezelf
Interview local Sven
Stap 3
Onderzoek je eigen burn-out
Interview local Niels
Stap 4
Herschrijf jouw verhaal
Interview local Anneke
Stap 5
Veldwerk
Interview local Elke
Stap 6
Levenskunst
Nawoord: Wat de locals nog mee willen geven
Bronnen & andere inspiratie
Over de auteur
Dankwoord
Bijlage
Burn-out Assessment Tool (BAT )

Meer weten over Psychologie algemeen? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Survivalgids voor burn-out over Psychologie algemeen en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...