Voorkom ruzie bij de kist, 7e editie

Voorkom ruzie bij de kist, 7e editie

101 spraakmakende erfrechtelijke kwesties en fiscale tips

Uitvoering
Paperback, zwart-wit, 224 pagina's
ISBN
9789462962248
Verwacht op
29 augustus 2024
€ 21,99
nog niet leverbaar

De erfenis is niet zelden een bron van familieconflicten. En daarbij heb je een van je grootste erfgenamen, de fiscus, niet zelf voor het kiezen. Dure fouten zijn snel gemaakt door ongelukkige passages in je testament of schenkingsakte. Hoe voorkom je dat je laatste wil uitloopt op een erfrechtelijk bloedbad en hoe houd je het – ook fiscaal gezien – gezellig?

Vergeet Netflix, boekwinkel en bios; wie van echt onversneden drama houdt, haalt z’n hart op in het hedendaagse erfrecht. Dit boek zoomt in op spraakmakende erfrechtelijke kwesties en laat zien wat je kunt doen om de geschetste problemen te voorkomen.

 • Hoe voorkom je ruzie over je nalatenschap, oftewel, hoe kun je erven zonder scherven?
 • Hoe ban je kostbare bloopers uit je testament?
 • Wat kun je doen om de fiscus zoveel mogelijk buiten de deur te houden?
 • Waarom moet je een erfenis niet zomaar klakkeloos aanvaarden?
 • Hoe voorkom je dat een papieren schenking of een ‘jubelton’ toch wordt belast?
 • Mag je je kinderen onterven?
Wis filter
 • Bernard Schols

  Bernard Schols

  Prof.mr.dr. Bernard Schols is hoogleraar successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen oud-notaris en verhalenverteller met een passie voor (fiscaal-)erfrecht. Hij geeft lezingen en theatercolleges combineert humor met dogmatiek en is coauteur van...
  Schols S
 • Heidi Klijsen

  Heidi Klijsen

  Heidi Klijsen is journalist gespecialiseerd in personal finance en recht. Ze is eindredacteur van de Consumentengids en schrijft voor onder meer EW Magazine en FD Persoonlijk . Samen met prof. Bernard Schols schreef zij de erfrechtelijke bestseller Voorkom...
  Klijsen K

Meer weten over Familie & relaties? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Voorkom ruzie bij de kist, 7e editie over Familie & relaties en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...