Woody van Olffen

Woody van Olffen

Prof. dr. W. van Olffen is hoogleraar Organisational Change and Development aan TIAS School for Business and Society. Hij is sinds april 2013 Academic Director van het TIAS programma Master of Management and Organisation (MMO). Van Olffen studeerde en promoveerde (in 1999) aan de Universiteit Maastricht en was van 2007 tot 2013 hoofddocent Strategie en Organisatie aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Hij is sinds 2011 part-time werkzaam als Senior Academic Associate bij AMI consultancy in Rotterdam. Hij houdt zich daar bezig met het ondersteunen van organisatieverandering en met kennisontwikkeling voor top bestuurders. Hij is ook persoonlijk en professioneel coach, in het bijzonder voor change agents en veranderleiders.

Zijn wetenschappelijk onderzoek heeft zich gericht op een breed veld van organisatieonderwerpen, zoals teamsamenstelling, organisatiecommitment, rechtvaardigheid en locatiekeuze. Zijn wetenschappelijke co-creaties zijn gepubliceerd in internationale tijdschriften als Academy of Management Journal, Organization Science, Strategic Management Journal en Journal of Applied Psychology. Een rode draad is zijn belangstelling voor verander- en ontwikkelingsprocessen in individuen, groepen en organisaties. Zijn huidige onderzoek richt zich op het meten en volgen van (complexe) organisatieveranderingen, op socialisatie van nieuwe leiders en op ‘leren samenwerken’ in exploratieve R&D partnerships.

Woody’s combinatie van academische met praktische veranderkennis heeft geresulteerd in het boek Engage! Reisgids voor veranderavonturen. Dit is een praktisch handboek voor wie veranderavonturen in de eigen organisatie wil initiëren, stimuleren en overleven.

Naast zijn werk houdt hij zich bezig met vrouw, kinderen, bergwandelen, hardlopen, documentaires kijken en Zen meditatie.


Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Deze blogs heeft Woody van Olffen geschreven:


Results of blog query (this text will be replaced...)
Meer artikelen van Woody van Olffen op ComputerCreatief.nl.

Blogartikelen van deze auteur zoeken...

Van deze auteur zijn helaas geen blogartikelen gevonden