Handboek Delphi/Kylix

Handboek Delphi/Kylix

Uitvoering
Boek met cd-rom, 480 pagina's
ISBN
9789059401396
Gepubliceerd
2006
€ 32,90
niet meer leverbaar

Borland Delphi is een gerenommeerde omgeving voor de ontwikkeling van stand-alone en client-serverapplicaties op het Windows-platform. Haar verdienste reikt vanaf een volledige ondersteuning van objectgeoriënteerde programmeertechnieken (OOP) tot en met het visueel ontwikkelen van applicaties, met een unieke combinatie van kracht en gemak. En dit geldt ook voor het ‘nieuwe’ metier: internet development. Maar dat is nog niet alles. Met de introductie van Kylix biedt Borland de mogelijkheid om ook voor Linux te ontwikkelen. Daarmee is het mogelijk om, uitgaande van één programmeertaal en één ontwikkelomgeving en op basis van dezelfde broncode, applicaties voor Linux of Windows te creëren. Anders gezegd: Borland maakt het met Delphi/Kylix mogelijk dat u zich kunt richten op twee platformen, uitgaande van één ontwikkelomgeving en één ontwikkeltaal. In dit boek gaan we dieper in op deze combinatie, zodat het interessant is voor ‘native’ Windows-ontwikkelaars, maar ook voor diegenen die graag Linux-applicaties willen ontwikkelen. Tot de behandelde onderwerpen behoren:

 • installatie van Delphi, Delphi for .NET en Kylix op Windows en Linux
 • introductie in de verschillende werkomgevingen
 • de diverse VCL- en CLX-componenten en de basisprincipes van de programmeertaal: Object Pascal
 • programmeren met visuele en niet-visuele componenten
 • GUI-ontwerp, Single en Multiple Document Interface (SDI/MDI) en gegevensvalidatie
 • werken met databases (ADO, SQL, dbExpress), datacontrols en datamodules
 • gegevensuitwisseling, OLE Automation, multimedia en internet
 • installeren van componenten en het distribueren van applicaties

Op de bijgesloten cd-rom vind u alles wat u nodig hebt om direct aan de slag te gaan, zoals de probeerversie van Borland Delphi 7 Architect voor Windows en de gratis versie van Borland Kylix 3 Personal voor Linux. Daarnaast staan alle voorbeeldbestanden uit het boek op de cd-rom, plus heel veel extra’s.

Website: www.cfwebforge.com

Wis filter
 • Peter van der Woude (op dit moment geen actieve boeken)

  Peter van der Woude treedt op als adviseur ICT/programmeur en is als freelancer onder meer betrokken bij cfwebforge een klein designbureau in Deventer. Zijn werkgebied bestrijkt desktoppublishing grafisch ontwerp webdesign en applicatieontwikkeling (InDesign...
  Woude W

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Handboek Delphi/Kylix hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over programmeren op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...