De comfort-transitie

De comfort-transitie

Anders werken in een complexe wereld

Uitvoering
Hardcover, zwart-wit , 192 pagina's
ISBN
9789089656100
Gepubliceerd
2021
€ 33,99

Als organisaties en medewerkers blijven doen wat ze altijd deden, worden zij op den duur irrelevant. Werken vanuit je comfortzone is daar een van de grootste oorzaken van. De veilige bubbel waarin iedereen doet wat hij altijd al doet, kent enerzijds het gemak van structuur en zekerheid. Maar anderzijds worden organisaties gezapig, neemt het adaptief vermogen af en gaan professionals onderpresteren. En met die houding van ‘het zal mijn tijd wel duren’ red je het in deze VUCA-wereld niet meer.

Er is dus werk aan de winkel: Hoe maak je mensen ervan bewust dat ze te lang in hun comfortzone zitten en welke effecten dat heeft op de organisatie? En belangrijker nog:

Hoe haal je ze eruit?

Elmas Duduk en Peter de Roode maken in De comfort-transitie inzichtelijk wat kenmerkend is voor gedrag in de comfortzone en welke stappen gezet kunnen worden om die te verlaten. Hun beproefde model van Toekomstgericht Leren biedt werkvormen om via de leerzone naar de groeizone te komen waardoor mensen beter gaan samenwerken en het beste uit zichzelf, elkaar en de organisatie halen.

Dit boek biedt bestuurders, leidinggevenden en professionals de benodigde inzichten om collectief leren te bevorderen en samenwerken te optimaliseren.

 • Beide auteurs zijn ervaren managementconsultants die weten wat er speelt binnen organisaties
 • Ze zijn daarnaast bijzonder goed op de hoogte van de meest recente managementliteratuur: ze hebben eerder al diverse boeken gepubliceerd en zijn als recensenten verbonden aan Managementboek.
Wis filter
 • Elmas Duduk

  Elmas Duduk

  Elmas Duduk studeerde o.a. psychologie en bedrijfskundig management. Zij heeft jarenlange ervaring als (verander-) manager trainer coach en organisatiepsycholoog o.a. bij de Gemeente Amsterdam...
  Duduk D
 • Peter de Roode

  Peter de Roode

  Peter de Roode is onderwijskundige zelfstandig adviseur en docent bij verschillende business scholen. Hij ondersteunt organisaties bij gedragsverandering door verbinding te leggen tussen de rationele en emotionele aspecten van een organisatie....
  Roode R

Meer weten over Coaching & training? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als De comfort-transitie over Coaching & training en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 31, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...