Omgaan met ongewenste intimiteiten

Omgaan met ongewenste intimiteiten

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 168 pagina's
ISBN
9789462961418
Gepubliceerd
2020
€ 24,50

Heb jij last van een collega die steeds seksuele toespelingen maakt of je ongepast aanraakt? Voel jij je bedreigd als een man geen nee accepteert? Vind je het eng om ’s avonds in je eentje met het openbaar vervoer naar huis te gaan? Dan kunnen de auteurs van Omgaan met ongewenste intimiteiten je helpen.

Het heeft geen zin intimiderend en grensoverschrijdend gedrag op dezelfde manier te beantwoorden. Als je dat al zou kunnen, bereik je er meestal alleen maar mee dat de situatie verder escaleert. Het is veel slimmer om te weten hoe je afwijkend en potentieel gevaarlijk gedrag herkent en hoe je daarop kunt anticiperen. In dit boek bundelen Mark de West, expert op het gebied van (persoons)beveiliging, en Carlie van Tongeren, auteur van diverse boeken over seksualiteit en feminisme, hun ervaring en expertise. Daarmee ontwikkel je een strategie waarmee je je zelfverzekerder en nooit meer overvallen zult voelen.

 • Luister naar je intuïtie, herken afwijkend gedrag en leer welke strategische aanpak werkt.
 • Gebaseerd op technieken uit de politie- en beveiligingswereld.
Wis filter
 • Mark de West

  Mark de West

  Mark de West is onderzoeker en security consultant bij Restment. Hij begeleidt organisaties en (vermogende) families met veiligheidsvraagstukken. Bij acute problemen waarbij fraude een cyberattack of fysieke dreiging in het spel is wordt hij als expert...
  West W
 • Carlie van Tongeren

  Carlie van Tongeren

  Carlie van Tongeren (1983) is schrijver in de dop sinds ze op haar 7e achter haar moeders typemachine kroop en écht schrijver toen haar eerste boek uitkwam in 2011 (feelgoodroman Pasta & passie uitgeverij Zomer & Keuning). Ze wist altijd al dat ze boeken...
  Tongeren T

Omgaan met ongewenste intimiteiten

Voorwoord
Inleiding
1
Wat zijn ongewenste intimiteiten en (seksueel) geweld?
2
De oorzaken en gevolgen van grensoverschrijdend gedrag
3
Herken de 14 indicatoren van grensoverschrijdend gedrag
4
Vertrouw op je intuïtie
5
Situational awareness: wees je bewust van je omgeving
6
Je persoonlijke strategie
7
Debriefing: tijd voor reflectie
8
10 Veelvoorkomende vervelende situaties uitgelicht
Over de auteurs
Literatuur

Meer weten over Lichaam & geest? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Omgaan met ongewenste intimiteiten over Lichaam & geest en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...