Jos Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers (1951) is auteur van managementboeken en professioneel spreker. Hij is gespecialiseerd in onderwerpen die betrekking hebben op klanten. Hij begon zijn werkzame leven als negentienjarige in verkoop- en marketingfuncties bij een technische groothandel. Via avondstudies maakte hij daar voor het eerst kennis met het vakgebied marketing. Dat smaakte naar meer.

Na een universitaire studie Bedrijfseconomie met als specialisatie Marketing Management was Jos ruim tien jaar hogeschooldocent marketing. Na die periode adviseerde hij gedurende een tiental jaren organisaties van uiteenlopende aard en omvang op het terrein van strategie, marketing en klantgerichtheid. In die jaren bracht hij zijn eerste boeken uit, veelal bundels met verzamelde columns, met titels als ‘Marketing Mix’ en ‘Marketing voor op het nachtkastje’.

Sinds meer dan tien jaar richt Jos zich volledig op het schrijven van boeken en het geven van presentaties, workshops en seminars. Met meer dan honderd presentaties per jaar is hij een veelgevraagd spreker. Zijn boeken vormen daarvoor de basis. Jos houdt zijn publiek een spiegel voor en laat mensen anders naar hun werk en hun dagelijkse praktijk kijken. Humor is daarbij een belangrijk wapen, evenals het gebruik van praktijkvoorbeelden.

Jos is auteur van bestsellers als ‘No Budget Marketing’ en ‘Geef nooit korting!’. Vijf van Jos’ boeken werden uitgeroepen tot bestverkochte managementboek van een jaar, te weten:

  • Klanten zijn eigenlijk nét mensen! En 99 andere eyeopeners voor klantgericht werken (2006)
  • Hondenbrokken. Ofwel, waar worden klanten écht gelukkig van? (2009)
  • Gek op gaten. Ontdek wat klanten écht willen! (2012)
  • De Wet van Snuf. Wat je geeft, krijg je terug (2014)
  • Eén fan per dag! Hoe overtref je de verwachtingen van klanten? (2017 én 2018)
  • Thuis ben ik niet zo leuk! Klanten vinden en binden met humor (2020)